TOBB ETÜ Başarılı Öğrencilerin Tercihi Oldu

ÖSS yerleştirme sonuçları dün açıklanırken, ÖSS'de ilk 100'e giren 15, ilk 500'e giren 28, ilk bine giren ise 47 öğrenci, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ni (ETÜ) tercih etti.

ÖSS yerleştirme sonuçları dün açıklanırken, ÖSS'de ilk 100'e giren 15, ilk 500'e giren 28, ilk bine giren ise 47 öğrenci, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ni (ETÜ) tercih etti. Tüm kontenjanları dolan TOBB ETÜ'nün bölümlerine ÖSS'de ilk yüzde 1'de bulunan öğrenciler
girebildi.

ÖSS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile derece yapmış öğrencilerinin en fazla tercih ettiği üniversitelerden birinin TOBB ETÜ olduğu ortaya çıktı. TOBB ETÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2008 ÖSS'de Eşit Ağırlık 2 puan türünde Türkiye 3. olan Cavit Baran TOBB ETÜ İktisat Bölümü'nü kazandı. ÖSS'de ilk 100'e giren 15, ilk 500'e giren 28, ilk bine giren ise 47 öğrenci, TOBB ETÜ'yü tercih ederek kazandı. Tüm kontenjanları dolan TOBB ETÜ'de bütün program türlerine ÖSS'de ilk yüzde 1'lik dilimde bulunan öğrenciler yerleştirildi. TOBB ETÜ, İşletme, İktisat, Elektrik -Elektronik Mühendisliği ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerine ise ilk binde 1'lik dilime giren öğrenciler yerleşebildi.

TOB ETÜ'ye en çok öğrenci gönderen illerin başında Ankara gelirken, bunu İçel, Antalya, İstanbul, İzmir, Konya ve Eskişehir izledi. (ANKA)

Hiç yorum yok:

bilgisayar