TOBB ETÜ, Kontenjanlarını Yüzde 1'lik Dilimle Doldurdu

Açıklanan ÖSS Yerleştirme Sonuçlarıyla, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB Etü)'nin Tüm Kontenjanları Doldu.

TOBB ETÜ Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, aralarında ÖSS EA 2 Türkiye 3.'sünün de bulunduğu ÖSS derecesi yapmış birçok öğrencinin TOBB ETÜ'yü tercih ettiği ifade edildi. 2008 Öğrenci Seçme Sınavı sonuçlarına göre Eşit Ağırlık 2 puan türünden Türkiye 3.'sü olan Cavit Baran, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nü tercih etti.

TOBB ETÜ'ye ilk 100'den 15, ilk 500'den 28, ilk 1000'den ise 47 öğrenci yerleştirildi. Tüm kontenjanları dolan TOBB ETÜ'nün bütün program türlerine, ilk yüzde 1'lik dilime giren öğrenciler yerleştirildi. İşletme, İktisat, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerine ise ilk binde 1'lik dilimden öğrenci alındı.

Üst sıralarda TOBB ETÜ'yü tercih edenlerin sayısı arttı. TOBB ETÜ'nün 2008-2009 eğitim öğretim yılı öğrenci kontenjanının yüzde 33'ü burslu programlara yerleşti. TOBB ETÜ'nün yeni öğrencilerinin yüzde 35'i kız, yüzde 65'i erkek olacak. TOBB ETÜ'ye en çok öğrenci gönderen iller Ankara, İçel, Antalya, İstanbul, İzmir, Konya ve Eskişehir olarak sıralandı. TED Ankara Koleji'nden 12, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden 5 öğrenci TOB ETÜ'yü kazandı.

Hiç yorum yok:

bilgisayar