Erdoğan`dan TOBB ETÜ'de Birlik Çağrısı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, `Terör örgütüne karşı ortak bir mücadele yürütmek zorundayız` dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, `Terör örgütü, Türkiye`nin, bölgenin, Kürt kökenli vatandaşlarımızın, bölgesel barış ve istikrarın, temel insani değerlerin, hukukun, demokrasinin açık bir düşmanıdır. Bu ortak düşmana karşı ortak bir mücadele yürütmek zorundayız` dedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi(ETÜ) eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye`nin her alanda özgürleştikçe, standartlarını yükselttikçe üniversitelerin arzu edilen özgür ortamlarına kavuşacaklarını dile getiren Erdoğan, `Bugün terör örgütünün panik içerisinde eylemlerini arttırmasının altında da işte bu özgürleşme, demokratikleşme hamlesi yatıyor` dedi.

Erdoğan, `6-7 yaşındaki çocukların arkasına saklanıp eylem yapacak kadar cehalet ve gözü dönmüşlük içerisindeler. Terör örgütünün bu gözü dönmüşlüğünü anlamak mümkün ama bir de demokratik zeminde siyaset yapma iddiası içinde olanlar yok mu? Onların sorumsuzluğuna, ilkesizliğine ne demeli, bunu anlamam mümkün değil. Küçük çocukları istismar edip çatışmadan, gerilimden, kutuplaşmadan medet umacak kadar ilkesizlik. Böyle ilkesiz, böyle seviyesiz bir siyaset tarzı olamaz. Çünkü o çocukların okulla buluşmasından rahatsızlar. O çocukların bilgisayarla, internetle buluşmasından rahatsızlar.` diye konuştu.

Ekonomik gelişmelerele de değinen Erdoğan, geçmişte her seçim döneminin `adeta bir kabus dönemi` olduğunu belirterek, `Şimdi 2009 yılı başında bir yerel seçime giriyoruz, çok şükür mali disiplin konusunda kimsenin şüphesi yok, olamaz da` dedi.

Erdoğan, ekonominin tüm göstergelerinin son 6 yıl içinde katlanarak arttığını ve tarihi seviyelere ulaştığını söylerken, `Elbette arzu ettiğimiz seviyelerde değiliz, ancak çok iyi seviyelere doğru gidiyoruz ve bu seviyelere, bu hedeflere de mutlaka ulaşacağız` diye konuştu.

Ses TV

Hiç yorum yok:

bilgisayar