TOBB ETÜ Projesi CPU Turkey Yarışmasında 2. oldu


TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Ergin yönetiminde Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerinden oluşan Kasırga grubunun CPU Turkey Yarışması için yaklaşık 9 aydır üzerinde çalıştığı İşlemci Projesi, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda düzenlenen yarışmada ikinci oldu. 

Sanal İşlemci, Fiziksel İşlemci ve Gömülü Sistem Tasarımı adları altında üç kategori altında değerlendirilen gruplardan altısı Sanal İşlemci ve Fiziksel İşlemci alanlarında dereceye girdi. 

Yarışmaya katılan 100’e yakın gruptan ilk 14’e girerek bir hafta boyunca, 170 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan CeBIT Bilişim Fuarı’nda ayrılan bölümde yer alan standlarında işlemcilerini tanıtmaya hak kazanan Kasırga grubu, gerek savunma sanayiînin önde gelen firmalarının çalışanları gerekse basın tarafından büyük ilgi gördü. 

Yenilikçilik ve teknik eğitimin Türkiye'deki gelişimine destek olmak, gençlerde yaratıcılığı teşvik etmek ve kendilerini göstermeleri için fırsat sağlamak ve yenilikçi ürün geliştirmede akademik çabaları desteklemek amacıyla düzenlenen CPU Turkey yarışmasının sponsonları arasında CeBIT bilişim Eurasia Fuarı da bulunuyor.

Kaynak

Hiç yorum yok:

bilgisayar