Türk Alman İş Konseyi Başkanı Oldu

   Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Alman İş Konseyinin Başkanı oldu.

   DEİK`ten yapılan yazılı açıklamada, iki yıldır yürüttüğü Türk-Amerikan İş Konseyinin başkanlığını, yeni dönemde Haluk Dinçer`e teslim eden Şahenk`in, DEİK`te gerçekleştirilen seçimlerin ertesinde 2 yıl süreyle Türk-Alman İş Konseyi Başkanlığına seçildiği bildirildi.

   Türk-Alman İş Konseyinin 16 kişilik yönetim kurulunun Şahenk Başkanlığında, Doğan Yayın Holdingden Mehmet Ali Yalçındağ, Borusan Holdingden Agah Uğur, Cüneyd Zapsu Danışmanlıktan Cüneyd Zapsu, Sabancı Holdingden Engin Tuncay, Arçelik`ten Levent Çakıroğlu, ATP Commercial IT Network`den Halil Doğan Bolak, JP Morgan`dan Koray Arıkan, Ata Holdingden Korhan Kurdoğlu, Deutsche Bank`tan Ersin Akyüz, Doğan Holdingden Volkan Vural, Ekom-Eczacıbaşı`ndan Ahmet Yamaner, Metra AG`den Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Doğuş Otomotivden Emir Ali Bilaloğlu, Kayalar Çelikten İslam Kaya ve Oynurden/Denlaks`dan Yalçın Egemen`den oluştuğu kaydedildi.

   Ferit Şahenk, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin ilerletilmesinde karşılıklı güven tesisinin şart olduğunu vurgulayarak, bu güvenin ancak ticari ilişkilerin sağlam temellere dayandırılması vesilesiyle güçlendirilebileceğini kaydetti.

   Türkiye`nin AB sürecinde Almanya ile ilişkilerinin önemine işaret eden Şahenk, Almanya`nın Türkiye`nin AB`ye giden yolda yoğun işbirliği yapacağı önemli bir müttefik haline gelebileceğini, bu süreçte iş çevrelerinin katkısının çok önemli olduğunu belirtti.

   DEİK Genel Sekreteri Ufuk Yılmaz da Almanya ile Ekim ayında 3 etkinliğe imza atılacağını, 16 Ekim 2008 tarihinde DEİK, Institute for Cultural Diplomacy(ICD) ile işbirliği halinde Türk-Alman İş Forumunun yapılacağını, 17 Ekim 2008`de ICD ve İstanbul Policy Center(IPC) işbirliği ile bir konferansın düzenlenmesinin planlandığını, 30 Ekim 2008`de ise Ankara TOBB-ETÜ`de yine bir konferans gerçekleştirileceğini bildirdi.

AA

Hiç yorum yok:

bilgisayar